Tervetuloa keskustelemaan tai höpöttämään jotain jostain kanssani. Homo Garrulus on nimi höpöttävälle ihmiselle. Höpötys on (silloin kun se ei ole älytöntä)  nimenomaan älyllistä sillä vain erottamalla riittävän paljon tekstiä voi nähdä kristallit tai jyvät. Paljous tarkoittaa näkökulmia, ei tekstimattoja.

Ottamatta liian vakavasti vakavuus alkaa näkyä. Tulevaisuus ei asu historiassa mutta historia auttaa ymmärtämään kunhan ensin unohtaa kaiken lukemansa. Tulevaisuus on ilmassa, historia on kompostissa. Vastaus ei ole kummassakaan: ei leiju pilvissä eikä muhi kompostissa.

”Kohtuuttomuuden kuolemansynti”

16 kommenttia – Näytä alkuperäinen teksti

Tiivistä kommentit

 Homo Garrulus sanoi…

Laestadialaiskulttuurissa ollaan koko ajan kohtuullisia mutta siksi kulttuuri kääntyy pikkuhiljaa sisäänpäin ei syö itse itsensä. 

Lopulta on kivi. Onko se järjen riemuvoitto, ikuisen sielun emergenssi? Voihan sen niinkin nähdä. Mutta ihmiset, Jumalan esikuvat, ovat aina kävelleet kivien päällä. Kohtuutonta? Nojaa..

16. helmikuuta 2010 12.26

 Anonyymi sanoi…

Ahtaajien palkat ovat markkinaehtoisia niin pitkälle kuin se tässä kolmikantasysteemissä on mahdollista. Palkat maksetaan yksityisellä puolella siitä rahasta, mikä saadaan kun myydään tuotetta tai palvelua. Voi olla että kohta ei ole liikennettä jos palkat kohoavat liikaa, mutta sinne vaan tienaamaan sitä helppoa 3700 kuussa, jos tuo on niin houkuttelevaa. 

Se nyt vaan on niin, että kaikki julkisella puolella olevat henkilöt saavat palkkansa veroista ja julkisen sektorin palkoista perittävät verotkin maksetaan veroista eli sosialistinen slogani ”verot valtion maksettavaksi” on toteutunut. 

Niin se vaan menee. Ruotsin kielen opettajien palkkoja pitäisi kyllä laskea ja reilusti, koska mitään tulosta ei saada aikaan. Aivan turha porukka.

16. helmikuuta 2010 12.30

 Homo Garrulus sanoi…

Salakieltä on hyvä osata. Tietää mitä puhuvat.

… ja suurin määrä ruotsinkielisistä ovat itsekin ihmeissään; ei pidä vetää 85% populasta yhden pienen mafian mukaan samaan kastiin. Ovat hyviä ihmisiä, tyhmiä vaan tai sanoisinko luottavat vain kirjaan ja kaikkeen mitä Herra sanoo.

16. helmikuuta 2010 12.34

 Homo Garrulus sanoi…

Vaikka luottaminen on hyvästä liika luottaminen on jo lahko.

16. helmikuuta 2010 12.36

 Iines sanoi…

Anonyymi,

helppoa rahaa en tahdo, vaan kohtuudella perusteltua palkkaa. En näe siis perustetta ahtaajan työn kovalle palkalle, ellei sitä joku nyt kerro. 

Mikä se peruste mielestäsi voisi olla?

PS Ja minulle on kyllä työn mielekkyys tärkeämpää kuin siitä saatu palkka. Juuri siksi meninkin yliopistoon ja tein kovan työn.

16. helmikuuta 2010 12.44

 Homo Garrulus sanoi…

Fraktaali kääntyy sisäänpän jos bifurkaatiota totellaan aina samaan suuntaan kuten Saharassa kävelevä tekee. Sitä ei vaan heti huomaa. Kohtuullisuus on sitä, että pitää totella sitä, mikä ensimmäiseksi tulisi mieleen; tottelemisen kohtuullisuus. Mutta elämässä on myös suunta, tai kartassa on myös muita kulmia kuin origo.

16. helmikuuta 2010 12.47

 Homo Garrulus sanoi…

Intentio, siitä kirjoitti Brentano. Tämä ei ole sama mistä Tahto/Halu muodostuu sillä intentiossa on myös mukana suunta.

16. helmikuuta 2010 12.48

 Homo Garrulus sanoi…

Onpa vaikeaa ja lähetin silti tästä ensimmäiset kirjeet yliopiston johtoon. Eivät olleetkaan perillä, minä kuitenkin koko ajan olin vakuuttunut,että ovat.

Sitten näin, että extentio oli myyty eli pyörre oli tahallinen; se vain annettiin karata kuin letku, joka jätetään yksin nurmelle ja siitä tulee täyttä häkää vettä. Uskoivat, että siitä saa uutta tietoa kunhan odottaa tarpeeksi: Aasia tiesi ja näki ettei yin/yang niin mene ja nauroivat; antaa poikien ruiskuttaa.
Sinä aikana teettivät oikeat hardwaret joihin tilattiin oikeat softat. 

Karuselli pyöritti vettä – voidaanko sanoa kohtuullisesti? 

Kuka tämän varastaisi? Hmmm – ei taida olla ostajaa.

16. helmikuuta 2010 12.51

 Homo Garrulus sanoi…

Moodle on hyvä oppimisympäristö, on kuulemma avoin lähdekoodi. Ihan kuin sillä olisi väliä. Ei ole enää second hand ostajalle joka ostaa takaisin pöntöt kaatopaikalta ja siksi roskat meni pörssiin.

Tästä tuli vesisuihku, Atlantan fonteeni. Mutta yksi asia jäi silti pois: joku voi crack the whole thing; ja niin kävi – ja se ei olekaan irrallinen letku vaan ihminen, joka ei pyöri vaan ajattelee vaikka energiaa kuluu aivan toisella tavalla ja muistiin ei voi luottaa yhtään.
Pakko vain oppia kaikki alusta.
Kohtuutonta; eläke 800 e. Maahanmuuttajat saavat sentään 2300 e/kk.

16. helmikuuta 2010 12.54

 Homo Garrulus sanoi…

Pitäisikö muuttaa maahan? Mihin maahan?

16. helmikuuta 2010 12.55

 Iines sanoi…

Jos eläke on 800 e/kk ja sosiaaliturva on kuitenkin tuo maahanmuuttajankin saama 2 300 e/kk, se eläke on todella kohtuuton.

Alimmankin eläkkeen tulisi olla sama kuin perusturvasumman. 

(En tunne summia, puhun siksi ”perusturvasummasta”).

16. helmikuuta 2010 13.01

 Homo Garrulus sanoi…

Tästä systä Sveitsi on jo viidennellä tasolla. Primär, sekundär, tertier, kvarär, kvintti-tasolla. Kvantti kvintti : heidän kyky siirtää rahaa siirtyy – esim. Suomeen. Ottavat seuraavan stepin yläsuuntaan; higher order knowledge. Suomi miettii jäisikö primääritasolle (mikä on kohta ylitse muiden, maa on pyöreä; kannattavinta on olla retro niin varhain, että muiden mielestä se on vanhanaikaista; takaisin siis perustavaan olemiseen ja sen betraamiseen; maatalous, kaivokset, teollisuus ja kauppa. Mutta miten sen sitten hoitaa voi olla ihan modernilla tavalla; samalla pysyy oppiminen yhtenä toimituksena omassa maassa ; kuten Rooman perustusten vaiheessa oletan. 

Roomalainen oikeus, kreikkalainen demokratia.

Kohtuus takaisin, filosofin kynästä Rauno.

16. helmikuuta 2010 13.03

 Random words might make sense sanoi…

Ammattikorkeakoululaisten asenteen taustalla lienee osin ko. koulujen oma hännän nostatus. Halutaan olla rinnastettavissa yliopistoihin.

Yliopiston käytävillä samaa asennetta esiintyi näkemykseni mukaan vain taloustieteiden opiskelijoissa. Eikä edes kaikissa heissä. 

Jos valtaosa ikäluokasta opiskelee korkeakouluissa, on vaikeaa löytää kaikille johtajan paikkoja. Jonkun pitää tehdä ne oikeatkin työt.

16. helmikuuta 2010 13.04

 Homo Garrulus sanoi…

Painavaa; norsun pissaa. Onko kivaa herjata omaa vaimoa? On, koska vaimo joutui herjata miestä koska välissä oli liian suuri määrä typeryyttä, vanhaa sikamaista typeryyttä ja itsepuolustusintoa vailla legitiimiä oikeutta mutta kuten Schmitt – va satan gör det?

Eivät välitä kun ovat riittävän freckejä. Skit i det.

16. helmikuuta 2010 13.07

 Homo Garrulus sanoi…

Fräck som måsen. Syö ennen muita ja jättää valkoisen läjän perään.

16. helmikuuta 2010 13.08

 Homo Garrulus sanoi…

Nopeus oli jäänyt Badioulta pois. Eikä Zizekkään siitä puhunut. Vaikka Nokia puhui tiedon ketteryydestä eivät tajunneet miten sen pitää ymmärtää. Näin.

16. helmikuuta 2010 13.10

Annonser